A little bit of hiking aka how to clear your head

Poslední dobou mi přijde, že jsem ve velkém shonu. Stres je teď velkou součástí mého každodenního stereotypu jakožto studentky na střední škole. Ze všech stran se valí škola, blíží se obhajoby a v září začnou další starosti. Zkrátka začíná jít do tuhého, a proto je potřeba naučit se relaxovat, aby se z toho člověk jednoduše nezbláznil. Chtěla bych se s vámi podělit o to, jak se snažím relaxovat já a doufám, že to někomu třeba i pomůže, zvláště pokud se blíží maturita či zkouškové na vysoké.

  1. Káva a pozastavení se. Tyto dvě věci mi dokáží zlepšit den. Stačí si udělat kávu, zajít si sednout třeba do parku a prostě jen pozorovat svět kolem sebe. V dnešní době všichni spěchají a nedokáží se ani na moment pozastavit a rozhlédnout se kolem sebe. Tím přichází o poznání světa kolem nich. Většinou spěchám a kolikrát se ani nerozhlédnu. Pokud bych se teď měla zastavit a zauvažovat nad tím, jak někteří lidé žijí bezstarostný život a mají úplně jiné priority než my Evropané, tak mi to pomáhá si uvědomit, že je důležité občas přehodnotit své priority a věnovat svůj čas něčemu, co za ten čas stojí a neplýtvat ho na zbytečné věci, které ve výsledku vlastně ani nepotřebujeme.
  2. Přátelé. Jestli mi něco dokáže zvednout náladu, tak jsou to kamarádi. Za poslední 3 roky jsem poznala spoustu lidí. Nikdy jsem ale neuvažovala nad tím, co by bylo, kdybych ty lidi nepoznala. Každý z nich mě něco naučil. Ať už to bylo z pozitivní či negativní zkušenosti. Zrovna se ve škole zabýváme sociální psychologií a byla tam jedna hezká věta – nikdy se nenechte ovlivnit prvním dojmem, protože nikdy ten člověk nemusí být takový, jaký se na první pohled zdá. Ať už je to z té dobré či špatné stránky. Jsem ráda, že mám kolem sebe i lidi, kteří za to stojí a máme si toho spoustu říct i po několika letech a můžu se na ně spolehnout.
  3. Muzika. Někdy mi stačí mít sluchátka v uších a poslouchat oblíbený playlist. Většinou takhle relaxuji na cestě ze školy. Ať už v MHD, vlaku nebo když jdu pěšky. Když jsem sama, tak si i ráda zpívám. I když to nezní perfektně, tak si ráda zazpívám ( hlavně ať tu nikde nikdo není 😀 😀 )
  4. Fitko. Posledních 5 měsíců se snažím relaxovat i aktivně. Nikdy jsem nečekala, že mě to bude bavit, ale opak je pravdou. Vždy ráda vypadnu, i když je to jen na  60 minut ( aktivního odpočinku 😀 ). A navíc mohu relaxovat i s hudbou, takže 2v1? Pokud přemýšlíte, že začnete chodit do fitka nebo jen běhat do přírody, tak začněte, protože si vyčistíte hlavu a všechny starosti se rozplynou.
  5. Seriály nebo VLOGY. Běžně denně zhlédnu minimálně 3 epizody seriálu a 5 – 6 videí. Procvičuji si angličtinu a zároveň i relaxuji. Ráda se zachumlám do teplé deky, uvařím si kávu a jen tak se poflakuju. Obávám se, že začínám být trochu závislá ( haha 😀 ). Momentálně sleduji Switched at Birth v češtině Záměna ( Je to příběh o dvou dívkách, které byly při narození vyměněny. Daphne ohluchla, když prodělala ve 3 letech meningitidu a Bay je umělkyně. ). Samozřejmě sleduji i jiné seriály jako je např. Greys Anatomy, Suits, The Fosters, Shadows hunters a další. Z vlogerů mám nejraději Alishu Marie, Tiffany, Aspyn + Parkera, Sierru s Alexem a Ashley Nichole. Je jich samozřejmě mnohem více, ale tyhle sleduji pravidelně. Pokud budete mít čas, tak se na ně podívejte. Třeba vás někdo z nich zaujme 🙂

Máte nějaké tipy jak relaxovat? Klidně se s nimi podělte dole v komentářích, budu určitě ráda i za další tipy. To je pro dnešní článek vše. Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za vaši podporu.

Mějte se krásně!

Claire ♥

Sledujte mé sociální sítě:

Instagram_Logo
@xoxo__claire
@klaralatinova
@klaralatinova